You’re viewing a version of this story optimized for slow connections. To see the full story click here.

Redd havet vårt

Runa S. Lindebjerg

Story by GRID-Arendal May 19th, 2017

Hva tenker barn om havet og hva vet de om havets utfordringer? Da GRID-Arendal sendte ut invitasjon til tegnekonkurranse med tema ”Redd havet vårt”, visste vi lite om hva barn vet om havet. Da det første bidraget kom inn på kontoret forstod vi raskt at barn er svært oppdatert på havets tilstand.

En skilpadde i et hav av røde plastposer, døde korallrev, seler, hvaler og fisker som spiser plast, en isbjørn på et lite isflak fylt med plast og søppel, døde fisker og gråtende mennesker på stranden. Mange av kunstverkene er svært brutale. De viser det havet mange av barna frykter, et hav så påvirket av menneskelig aktivitet at alt liv er sterkt truet.

Mina Janje Svendsen, Myra skole
Theo H. Trommestad, Roligheden skole
Anna Rey Rike, Birkenlund
Anna Rey Rike, Birkenlund
Tristan, Arendal International School
Emilie Kristine Heide, Birkenlund

Men håp skildres også i noen av barnas kunstverk. Strandrydding, resirkulering og futuristiske ubåter som plukker opp søppel på havbunnen er elementer som viser at barn ønsker å stoppe den negative trenden og starte oppryddingen.

Hanna Aaland Sundby, Hisøy skole
Nadia Maria Sadowska, Stinta skole
Adele, Hisøy skole

500 bidrag fra 7 barneskoler i Arendal er med i kåringen av vår male- og tegnekonkurranse. Juryen var imponert over både kunstneriske uttrykk og høyt kunnskapsnivå og fikk en svært vanskelig oppgave med å velge vinneren av konkurransen.”Det er utrolig kjekt at så mange barn og voksne har vært involvert i å lage kunstverk til vår utstilling som åpnes under Grønn Dag”, sier Janet Skaalvik, kommunikasjonssjef i GRID-Arendal. ”I tillegg er vi imponert over ferdighetene til barneskolebarna i området rundt Arendal.”
Naomi Westbo Frigstad, Arendal International School
34368111700_90818e25a8_o.jpg
Sofie Lorsend Strømsland, Myra skole
Thea Breimyr Birkeli, Sofie Selmer-Olsen Eslahi & Liv Selmer-Olsen Eslahi, Birkenlund
Silje Svendsen, Myra skole

Vinnerne av male- og tegnekonkurransen var 5. klasse på Arendal internasjonale skole. Vinner av konkurransen for 3. og 4. klasse var 3B på Stinta skole. Vinner av konkurransen for 1. og 2. klasse var 2. klasse på Myra skole.

I tillegg var det så mange flotte kunstverk at det også ble gitt diplom til enkeltpersoner for eksepsjonell utførelse av oppgaven. Noen av tegningene finnes også på GRID-Arendals Flicker konto.