You’re viewing a version of this story optimized for slow connections. To see the full story click here.

Grønn Dag

På Tyholmen Fergekai & Teaterplassen

Story by GRID-Arendal May 10th, 2017

20. mai fra 11:00 til 14:00 fylles Tyholmen fergekai og Teaterplassen med informasjonsstands og aktiviteter for å vise grønne løsninger som familier og enkeltpersoner kan benytte seg av i nærområdet.

Hvordan kan din familie tjene på å velge grønne løsninger? På Grønn Dag kommer lokale bedrifter og organisasjoner for å vise nåtidens og fremtidens produkter som vil være med på å gjøre din hverdag bedre.

Du kan også ta med sykkelen din og få hjelp til små reparasjoner, bytte den med en annen sykkel eller få inspirasjon til oppgraderinger.

Etter at ordføreren har åpnet Grønn Dag, blir det også kåring av årets male- og tegnekonkurranse som har blitt sendt ut til alle barneskolene i nærområdet. Klikk her, så får du vite mer om kriteriene for tegnekonkurransen med teamet ”Redd havet vårt”. Siste frist for å levere bildene er 11. mai. Alle bidragene vil bli utstilt i 1. etasje på GRID-huset under hele arrangementet.

Foto: Arendal Kommune

Stands

Bavaria Arendal kommer for å vise miljøvennlige kjøretøy og tar med sin BMW i3 el-bil hvor inntil 95% av bilen kan resirkuleres. De fornybare og resirkulerte materialene på bilen skåner miljøet og erstatter tradisjonelle materialer som plast. Kom gjerne og prøvekjør.

Brekke Sport promoterer sykler og el-sykler på Grønn Dag. El-sykler kan være et godt alternativ for deg som ønsker å komme deg raskt fra sted til sted uten å bruke mye energi.

Energiportalen.no er et nettsted for energianalyse av din egen bolig. Portalen hjelper deg med tips om hvordan du kan spare ved å gjøre ulike energitiltak i ditt hjem. Arendal Grønn Dag blir den offisielle åpningen av energiportalen for Arendal kommune.

Framtiden i Våre Hender er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon med over 25.000 medlemmer. Organisasjonen stiller opp på Grønn Dag og hjelper deg med å vise hvordan du kan reparere sykkelen din.

GRID-Arendal er en stiftelse som jobber med klima- og miljøutfordringer over hele verden. GRID-Arendal arrangerer årets tegnekonkurranse i tillegg til andre aktiviteter for barn på Grønn Dag.

Gromstad Motor Stoa kommer til Grønn Dag for å vise fordelene med el-biler. På stand kan du få informasjon om bilene og prøvekjøre den helelektriske Nissan LEAF.

Nr.9 Kaffe og Platebar har åpent under hele arrangementet.

Ringutleier.no er et nettsted som gjør det mulig for personer og bedrifter å markedsføre sine tjenester, finne det de trenger, eller leie ut alt i og utenfor huset. Ringutleier.no kommer for å informere om hvordan du og dine naboer kan tjene på å leie ut produkter og tjenester.

Sun- Net kommer til Grønn Dag for å informere om hvordan du kan bruke Sørlandets solstråler til å kutte ned på din strømregning. Sun- Net AS tilbyr integrerte solcelle-løsninger for privathus og solcelleanlegg til industribygg, men har også fokus på fremtidens totalløsning innen batteriteknologi.

Sykkelsport kommer og viser sine el-sykkelmodeller som du kan prøve. Trenger du litt hjelp opp motbakkene, eller vil du komme deg rask til jobb og unngå bilkøene? Da kan el-sykkel være noe for deg.

Våre Strender er en frivillig organisasjon som rydder strender og kysten rundt Arendal. Våre Strender kommer med informasjon om Kystlotteriet og hvordan du kan bidra med å rydde nærområdet ditt for søppel.

Foto: GRID-Arendal

Marked på Teaterplassen

Tyholmen Kolonial byr på lokale, kortreiste matprodukter og still opp med marked i parken på Teaterplassen mulighet for kjøp av kortreist mat i butikken. Tyholmen Kolonial setter frem grillen og selger pølser. I tillegg blir det aktiviteter for barn i parken. Lokale leverandører som kommer til Grønn Dags matmarked er:

Arendal bowling setter opp utendørs bowlingbane og viser at man kan være ute og nyte solen mens man spiller bowling og har det gøy.

Den Lille juicefabrikken i Kristiansand inspirerer til en grønnere og helsefremmende hverdag med sine økologiske, hjemmelagde og næringsrike produkter.

Elduen tar med seg transportsykler og viser miljøvennlig budlevering.

Forever Living Aloe Vera viser frem sine helse- og hudpleieprodukter basert på Aloe Vera.

Huldersinn keramikk kommer til Grønn Dag med hånddreid keramikk og leirgods laget av Jenny Rose Bengtson.

Knatten fruktgård i Sandefjord har dyrket frukt i mer enn 100 år og kommer med sine frukter og grønnsaker i tillegg til eplemost i flere ulike smaksvarianter av ulike eplesorter.

Ktima invitere deg til en gresk matopplevelse med sine olivenprodukter. Ktima er en gresk familiebedrift i Arendal som har både produkter og oppskrifter fra Hellas.

Margrete - for hud og hår kommer med fersk, naturlig og håndlaget pleie for hud og hår produsert i Arendal.

Prana Kafé er en av Norges første raw food kaféer. Kafeen er i dag en vegan-kafé med fokus på dun, ærlig og bærekraftig mat.

Roots & Culture kommer med sine sunne drikker fra Etiopia og bruker blant annet hibiskus og bjørk i sine lokalproduserte produkter.

Slettene hage er spesialister på økologiske egg, som er verpet av glade høner i hyggelige omgivelser på Herregård.

South Coast Farms driver lokal produksjon av microgreens fra Barbu. Med fokus på det sjeldne har South Coast Farms bygget seg opp til å bli spesialist på smakfulle spiselige planter og urter.

Foto: Arendal Kommune

Velkommen til Arendal, Tyholmen fergekai og Teaterplassen den 20. mai klokken 11 til 14

Screen Shot 2017-05-15 at 08.29.29.png