You’re viewing a version of this story optimized for slow connections. To see the full story click here.

Arendals grønne løsninger

Runa S. Lindebjerg

Story by GRID-Arendal May 24th, 2017

Lørdag 20. mai feiret Arendal Grønn Dag med fokus på grønne initiativ for et bærekraftig samfunn. Sekkepipemusikk, ordførertaler og prisutdeling skapte en fin ramme rundt det å vise hvordan familier kan tjene på å velge grønne løsninger og produkter.

Arendal har lenge vært en by med både kompetanse, initiativ og fokus på miljø. Med nasjonalparkstatus på skjærgården utenfor stuevinduet til arendalitter, har naturen rundt oss fått en større betydning. I tillegg er området rundt Arendal fullt av innovative løsninger for å skjerme miljøet. Det var disse løsningene Grønn Dag hadde fokus på.

Ordfører Robert Nordli åpnet Grønn Dag
Administrerende direktør ved GRID-Arendal, Peter Harris, spilte sekkepipe på åpningen til Grønn Dag
Runa Lindebjerg annonserte vinnerne av male- og tegnekonkurranse med tema "Redd havet vårt"

Elektrisiteten vi bruker i Norge kommer hovedsakelig fra vannkraft, som både er klimavennlig og fornybar. Derfor er el-biler og el-sykler gode klimainvesteringer. Solstråler er også en klimavennlig fornybar energikilde som raskt reduserer strømregningen.

Ordføreren får kunnskap om el-sykler fra Brekke Sports Åge Lien
Sun-Net viser frem sine solcellepanel
Bavaria viste sin BMW i3 el-bil hvor inntil 95% av bilen kan resirkuleres.
Framtiden i Våre Hender hjalp til med sykkelreparasjon og serverte grønn kake

I tillegg til vårt daglige transportbehov er også import av produkter til vårt konsum en stor utfordring. Derfor ble det arrangert et matmarked med lokalproduserte og økologiske produkter. Her fant man alt fra ”microgreens” produsert i Barbudalen og pølser fra Grimstad til juice fra Kristiansand og frukt fra Sandefjord.

Ordføreren fikk smake på "microgreens" produser i Barbu av South Coast Farms
Stands på Teaterplassen med lokale og økologiske produkter
Barn leker mellom stands på Teaterplassen

Marin forsøpling var også et viktig tema denne dagen. I Arendal har strandrydding blitt svært populært. Enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter drar ofte ut og rydder strendene. Det var tydelig at dette har gjort inntrykk på barna som tegnet og malte til temaet ”Redd havet vårt”. Vi mottok mer enn 500 bidrag hvor barna viste stor kreativitet og innsikt i problematikken. Les mer om male- og tegnekonkurransen her.

Våre Strenders Roger Ehnebom forklarer utfordringene med marin forsøpling
Utstillingen "Redd havet vårt" med bidrag fra 500 barneskolebarn i Arendal
Screen Shot 2017-05-15 at 08.29.29.png